Vleesvarkensbedrijf

Op ons vleesvarkensbedrijf worden sinds jaar en dag ongeveer 7000 vleesvarkens gehouden. Wekelijks komen er jonge biggen van 25 kg van een vaste zeugenhouder, die lekker warm in onze stallen worden  opgevangen. De dieren zijn ongeveer 4 maanden in het bedrijf, waarna ze op het juiste gewicht en met een lekker speklaagje aan de afnemer worden geleverd. De varkens krijgen een brijvoer wat bestaat uit een mengsel van natte produkten, granen en een premix voer.  De samenstelling voldoet dan exact aan de behoeftes van het dier. 

Wij produceren onder het Beter Leven Keurmerk. De dieren worden niet gecastreerd. 
Alle varkens hebben extra ruimte en tevens wordt continu speelmateriaal en strooisel aangeboden. Het vlees van deze dieren kunt u onder het 1 ster keurmerk in de winkel aantreffen. 

De mest wordt vanuit de stallen direct naar de vergister gepompt en daar verder bewerkt.  De  warmte wordt door de motor van het vergister bedrijf opgewekt en via buizen naar de stallen getransporteerd. Ook de woning van de bedrijfsleider wordt middels deze systematiek verwarmd. Bedrijfsleider Arjan Verbeek is verantwoordelijk voor het varkensbedrijf en wordt hierbij geholpen door een vaste assistent.  

Zie ook ‘the pig story

Een blik op ons vleesvarkensbedrijf